Trykk “Enter” for å komme videre

FrP frykter flyavgifter og ny taxfree-ordning kan stoppe gjenåpning av Moss lufthavn Rygge

Etter nedleggelsen i 2016 ble håpet tent for gjenåpning av flyplassen, da Jotunfjell partners AS kjøpte selskapet. Likevel er det flere skjær i sjøen som kan hindre oppstarten. Moss FrP frykter politikerne vil stikke kjepper i hjulene.

– Dette har  å gjøre med at flere politikere nå mener vi skal fly mindre, mener Michael Torp, ordførerkandidat for Moss FrP. Han utdyper:

– Nå har man innført begrepet “flyskam”, og flere partier er klare på at det skal bli dyrere å fly. Flere partier snakker om høyere flyavgifter for å presse folk til å fly mindre. Dette var en av grunnene til at regjeringen ble presset til å gjeninnføre Flypassasjeravgiften, og at selv opposisjonspartier som Arbeiderpartiet og Senterpartiet legger denne inn i sine alternative budsjettforslag.

Torp frykter at fremtidige klimaavgifter vil svekke kundegrunnlaget for Moss lufthavn Rygge, og medføre at gjenåpningen uteblir. Han mener blant annet MDGs forslag om å øke Flypassasjeravgiften fra rundt 80 til 600 kroner vil være svært negativt for hele flynæringen.

Taxfree-ordningen

En annen politisk avgjørelse som kan påvirke flynæringen er taxfree-ordningen. Eierne av Moss lufthavn Rygge har vært tydelige på at denne inntekten er helt avgjørende for flyplassens eksistens. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti er blant partiene som har vedtatt å se på muligheten for å avskaffe taxfree-ordningen eller å gi Vinmonopolet ansvar for alt Taxfree-salg.

Dersom dette skjer frykter Torp at private flyplasser vil kunne bli tvunget til å legge ned, og at inntektsbortfallet vil fjerne et hvert håp for gjenåpning på Rygge.

Beholder håpet

 Til tross for potensielle skjær i sjøen, beholder FrP håpet om, og troen på at flyplassen har livets rett.

– Eierne på Rygge er dyktige og drevne, og gjør en fantastisk jobb. Det er trist å se at dette nye og topp moderne bygget står tomt når vi vet at ønsket om en flyplass i Østfold er enormt, Sier Torp, som er klar på at Moss FrP skal gjøre det de kan for å påvirke politisk.

– Vi skal kjempe imot de potensielle politiske endringene, og er tydelige på at vi ønsker å beholde dagens taxfree-ordning, samtidig som vi ikke ønsker høyere- eller nye flyavgifter. Jo større FrP blir i lokalvalget, jo mer påvirkning vil vi få, avslutter han.